tisdag 31 mars 2009

Uppdatering

Nu har det gått ytterligare en helg och permission. Tillbaka på gamla spår har vi dock uppgraderat en grad sedan sist, musikridning...

I går kom dagen då vi slog ihop alla delar som vi övat så mycket på. Rep, MX och rid har nu blivit MUSIKRIDNING! Det stora steget som sedan leder till Högvakter.

Hittills har vi haft 4 konserter:
Bataljon chefsbyte
Audiens på slottet
FIS-SKI tävlingen runt slottet
Överbefäls byte

Nu kommer en period då vi spelar till häst för att bli helt taggade inför första högvakten 21 April. 2 ridpass gjorda och 9 kvar. I går var det ett riktigt drama som ej glöms i första taget. Hästarna ska anpassas igen efter vinterperioden utan musik och stora instrument. En grupp musiker stod på backen och började spela medans vi red runt, spännande. Några hästar flippade ur men jag trodde att det hela skulle bli mycket värre. Sedan var det vår tur, vi på hästryggarna, att spela. När vi stod uppställda 4 stycken i rad langades instrumenten. Jag satt på helspänn hela lektionen men sitter också här helt oskadd. Det var svårt att spela samtidigt men förhoppningsvis löser sig den biten på vägen. I dag gick det bättre och jag var inte lika rädd, vi får väl se hur det blir i morgon...

Här på Kavalleri kasern bor det ungefär 200-300 soldater. Nu har alla som bodde här bytt plats med ett gäng från kungsängen alltså är det endast nya ansikten. Det är delvis drilltruppen som kommer att göra fig med oss under vissa högvakter. Under dagens solsken övade de utomhus och det är kul att se lite rörelse på kasern gården, då känns det som våren närmar sig.

En till ny uppdatering är att hotellet som jag och Axel ska bo på i London är nu betalt och klart!

Hoppas ni känner er med på noterna ;)

1 kommentar:

Julia sa...

Hej min vän!
Det ska bli spännande att se hur det går med musikridningen! Och roligt att SJÄLVKLART komma och kolla på er vid slottet!
Men du får uppdatera mig om tid och datum. Tack för i söndags och måndags!
STOR KRAM
Julia