onsdag 26 januari 2011

Lite bilder fran Afrika

Har ser ni en liten delav barngruppen fran den forsta skolan vi besokte. De var mycket lyckliga sma barn,och stora barn.
Detta ar taget fran ett av fonstrena i skolan somvi besokte 24/1, den skolan som drevsav save the children.
Alla barnen ville vara med pakort, dessa barn var de paskolan som finansierades av save the children.
Detta ar barn pa den statliga skolan,den mycket finare skolan somvi besokte 24/1.
Kvinnogruppen vi traffade den 24/1, de som alla var positiva till HIV/Aids.




Sockerplantor i slummen.Vi traffade en grupp som holl pa med ett projekt dar de rensade bort alla sopor och planterade sockerplantor, bananplantor och dyligtforattkunna anvanda nar de har vaxt klart. De planterade ett trad nar vi var dar. Ett mycket inspirerandeprojekt dar det var manga drivande manniskor, staten ville inte hjalpa dem att rensa bland deras slum sa de tog sakeri egna hander. De visade stolt upp deras husdjur, en kanin och tva marsvin som troligen kommer att bli mat till slut. Ett mycket mycket bra projekt!

Detta ar i Kibera, den verkliga slummen, De ar hantverkare som gor smycken av ben frankameler och kor. Det var riktigt fina smycken men dammet de far in i sig ar dock inte bra.
En utsiktsbild over Kibera, de far betala 1200 kenyanska shilling(motsvarar ca 120 kr) varje manad, for dem ar det mycket. Vi besokte Kibera idag och det var en intressant syn. Langs stigarna lag detsopor men sammanhallningen som finns pa ett stalle som denna gar inte att jamfora med nagot annat!

Sa idag har vi mott det spannadeprojektet somvillforvandla gatorna tillfina platser i sin egna slum. De vill fa bort soporna och gora det mer hemtrevligt. De planterar ocksa grodor som i framtiden kommer attkunna anvandas for mat eller forsaljning. Sedan akte vi till Kibera dar vi traffade en grupp hantverkare som gjorde t.ex. smycken av ben. Vi fick ocksa en rundvandring inne i kibera.Gatorna ar fyllda av sopor och doften ar inte harligmen livsgladjen finns i allt.

Imorgon aker vi tillRongo dar jag inte kommer kunna skriva for det finns inte internet,som jag skrev i forra inlagget. Men jag skrivet sa fort sommojligt. Vi ar tillbaka i Nairobi pasondag men internetcafet kanskeinte ar oppet da.

Ha det bratills nasta gang!

1 kommentar:

Frida sa...

Fantastiskt att kunna följa med på din resa!