torsdag 29 april 2010

Beridna högvakten

För er som har följt löpsedlarna de senaste dagarna har det hänt två gånger i rad att en ryttare kastats av under paraden till slottet.

Igår sprang hästen ända till Solna och var borta i drygt en timma. Hästen Revär är en soldathäst och både ryttaren och Revär var oskadda men i chockartat tillstånd. På svt.se har en privatperson fångat Revär när han springer på en trafikerad gata, han hade tur som inte blev påkörd!

Idag var det hästen Pax som slängde av sin ryttare men kunde tillslut, efter att ha stegrat sig mot ryttaren, fångas in och fortsätta paraden. Också en soldathäst där ryttaren klarade sig lindrigt undan med endast lite näsblod. En privatperson har också här lyckats filma scenen då Pax stegrar sig mot sin ryttare.

När man arbetar med levande djur kan allt hända och man måste vara med på det allra konstigaste som en häst kan hitta på. Förra året hände detta en gång på vägen upp till slottet. En soldat blev avslängd och hästen fångades som tur var in av en medlem ur blå stjärnan som var ute på Stockholms gator civilt. Hästen fördes till hovstallet där den sedan hämtades upp. Tyvärr minns jag inte riktigt vilken häst det var men vad jag minns hade den nya ryttaren dagen efter också problem med hästen, hästen var lite för het på gröten och ville inte gå med i paraden.

Nu får vi hoppas på att det inte händer igen då det kan ske mycket hemska saker med en skenande häst i trafiken.

Inga kommentarer: