fredag 25 februari 2011

Arbetet fortgår

Tiden i Afrika börjar nu lägga sig hos mig och jag börjar nästan förstå att jag har besökt Kenya och Tanzania. Men än behöver det smältas.

Arbetet med välgörenhetsprojektet fortgår och jag ser bara en positiv framtid. På facebook har Frida lyckats fixa en egen sida till Hjärta för Afrika men också ett evenemang. Så gå in och läs, sök bara på Hjärta för Afrika så hittar ni båda delarna. Jag håller på att knapra ihop ett konsertprogram men har inte riktigt bestämt mig än hur det ska se ut så ni får hålla ut lite till. Men annars är det mest "det-som-måste-göras" saker som jag pysslar med, allt jobb som ingen ser och det som är grunden till ett bra arrangemang.

Den stora nyheten just nu är vår underbara affisch som Lisa Sundström, från kursen, och hennes vän Therese Eliasson har lyckats knapa ihop. Jag kommer att lägga upp den här lite senare fast det är svårt att se då jag inte kan göra bilden större än de bilderna från Afrikaresan.

För övrigt är det självklart mycket plugg nu i skolan eftersom jag varit borta i tre veckor men jag kämpar på och är glad över att kunna sitta hemma och plugga samtidigt som VM syns på TV:n!

Projektet vi samlar in pengar till är ett vattenprojekt där vi har som mål att kunna köpa stora tunnor som rymmer ca 6000 liter vatten och som en familj kan klara sig på efter en regnperiod. Detta gör att de slipper gå långt för att hämta vatten, mer information den 19/3.

Har kopierat in texten om välgörenhetsprojektet från vår facebooksida:

Startdatum
19/3-2011

Plats
KilArena, Industrigatan 1
665 33

Om
Ett välgörenhetsprojekt till för att uppmärksamma Afrikas svårigheter med- Vatten

Beskrivning
Välkommen till ett välgörenhetsprojekt med afrikansk stämning. Vi bjuder på konsert, fotoutställning, fairtradeförsäljning och café.

Under en studieresa till Kenya och Tanzania har 10 kvinnor i olika åldrar och från olika delar av Sverige fyllt den osynliga erfarehetsryggsäcken för att ta med sig minnen hem till Sverige. De har studerat kvinnor och barn och lärt känna landet mer på djupet.
Du kommer att kunna ta del av ett spännande återberättande blandat med intressant information genom att befinna dig i KilArena klockan 15.00 den 19/3-2011.

Nu vill VI sprida det vi sett och visa er det vi upplevt. Jag, Anna Edlund, har valt att arrangera ett evenemang för att ge er möjligheten att se, lyssna och smaka på en helt annan kultur.

I Sverige är det en självklarhet, vrid på kranen, slå på diskmaskinen eller spola toaletten. Men i Afrika är det en börda. Hämta vatten, koka upp till varmvatten, vattna plantor, hämta vatten igen osv.
Vart vi än vände oss på vår resa såg vi svårigheterna i rent vatten, och vatten som inte fanns nära till hands. Vi upplevde själva, när vi bodde hos en familj, hur kvinnorna dagligen sliter med att bära vatten och hur många farmar bara torkar ut. Genom detta evenemang vill vi hjälpa familjerna vi mött genom att samla in pengar till en stor tunna, som rymmer 500 liter vatten, till varje familj. Under de stora regnperioderna kommer familjerna kunna samla upp vatten som rinner ner från deras tak med hjälp av tunnan. Genom att äga en tunna slipper familjen hämta 500 liter vatten efter varje regnperiod.

Vi vill hjälpa, vill du?

Allmän information
Missa inte "Hjärta för Afrika", den 19/3-2011 i KilArena.
Ett välgörenhetsprojekt där du kan höra om vår resa, uppleva lite av Afrikas kultur och skänka pengar till förmån för Afrika.

Evenemanget består av en konsert, fotoutställning, fairtradeförsäljning och café. Det kommer att vara öppet hus på Kil arena mellan 14.00 och 18.00 då du kan ta del av fotoutställningen, försäljningen och cafét. Klockan 15.00 börjar konserten och försäljningen tar en paus.

Under konserten kommer du kunna uppleva afrikansk såsom svensk musikkultur men också lyssna till vår reseberättelse och övrig intressant information.

Så tveka inte, ge ditt hjärta till Afrika för en liten stund!

Vision
Att dela med oss av de nya erfarenheterna och upplevelserna från vår resa till Kenya och Tanzania. Också att underlätta för familjer i Kenya genom att samla in pengar till vattentunnor.

Priser/utmärkelser
Gratis! Frivilligt utträde för den som vill skänka pengar till vattentunnor i Kenya.

Inga kommentarer: