tisdag 9 juni 2009

Nationaldagen

Jag har då aldrig sett så mycket folk på ett och samma ställe som runt slottet under årets nationaldag. Det var riktigt kul att rida högvakt idag ändå om attl gick snett.

Som jag nämnde i förra inlägget sjukskrevs Krut för några dagar framöver. Men denna morgon verkade det inte som att han hade ont i ruggen och fick gå in i tjänst igen. Jag red Kaskad och Bjeluvouk red Krut. Hans sadel hade bytts ut till den gamla modellen och ett fårskinn kompletterade utrustninge för hästar som är känsliga. Men detta hjälpte inte stackars Krut. Han var inte lika jobbig som då jag red honom men han sparkade bakut och Kaskad vägrade att närma sig honom. Rättningen var inte den bästa idag kan man då säga. Linjen var inte så fin. Hästarna stod på rad, stor lucka, Krut, stor lucka och hästarna stod på rad. Andra gången vi ställde upp på linjen blev Kaskad så rädd att han tryckte ut två hästar bakom linjen. Då förstod Löjtnant att det inte funkade med Krut. Han gav order om att hon skulle sitta av från Krut och endast rida ut honom när högvakten var slut.
Stackars stackars Kaskad som nu är rädd för alla hästar till höger om honom. På vägen hem red Krut med Björk på ryggen längst bak i ledet. Björk var utan tvekan trött efter den turen så Krut hade krånglat. Kaslad red bredvid Husar och var allmänt rädd för honom ända tills han förstod att Husar inte var en farlig Krut.

Det blev en extra sightseeng genom Stockholm city eftersom bron vi brukar rida över var smäckad med folk, det gick inte att komma fram där. Men nya vägar är mycket uppskattade!

Nu tar jag en paus från bloggandet och far iväg till Belgien på Doudou Tattoo! Vi reser på torsdag och kommer tillbaka på onsdag. Sen väntar sommrledigheten medans hästarna är på grönbete.

Ha de gött alla som är kvar i Sverige!

Inga kommentarer: