onsdag 24 februari 2010

Körslaget

För ni som varit uppmärksamma kommer en ny säsong av körslaget att visas på tv4 med start redan 20:e mars. Igår var det audition här i Karlstad! Rongedal, tvillingarna från Molkom, kommer att ha hand om en av körerna ochdet fanns inget slut i kön som ledde in till Värmlandsoperan. Jag och Axel var ändå där för att se hur en produktion av detta slag går till i TV. Det var kaos så jag vet inte om de får godkänt av mig. Först fylde vi i två papper som skulle lämnas vid audition. Nästa information var, sitt och vänta tills någon hämtar dig. Visst med så mycket folk! Vi gav det en och en halv timme sen tröttnade vi. De sa till oss att vid det senaste stället de varit på hade audition hållt på till över midnatt och vår sista buss till Arvika går 22.25 så vi skulle ändå inte ha stannat.
För er som är intresserade hur en TV produktion av detta slag går till:
När kön slingrar sig på trottoaren applåderar och hurrar TV igång månniskorna som står i den första delen för att få bra bilder i kameran. När klockan slagit 16.00 och dörrarna öppnas ska alla springa in. Eftersom detta misslyckades igår var hela kön tvungen att backa tillbaka ut och göra om "springa in" scenen. Sen vorde det allt för jobbigt för Rongedal att lyssna på alla dessa människor så du kommer först till en ensam person som lyssanar och säger Ja eller Nej. Ja betyder vidare till Rongedal och Nej gå hem. Hos Rongedal kan man få ett Ja, Kanske eller Nej. Ja betyder du är med i kören och måste stanna kvar tills allt är klart men du får lov att gå och äta om du säger till personalen innan. Kanske betyder att du kanske är med och måste stanna kvar tills slutet då du får besked men får gå och äta om du säger till personalen först. Nej betyder gå hem.

Jag och Axel gick på bio istället, snabba cash. Den var verkligen inte bra. Den borde inte få ha samma titel som boken för den var helt spegelvänd om man jämför med boken. Rörig och seg.

När klockan var 20.15 och bion var slut funderade vi på att gå tillbaka och ställa oss i kön men insåg att vi ändå inte skulle hinna in och sjunga för den första personen (där finns det heller inga kameror) så vu gick till tågstationen och hoppades på att detta tågkaos som har drabbat landet var på vår sida. Och det var det! Ett tåg som var 3 timmar försenat stod inne på perrongen och skulle precis börja rulla mot Arvika, jackopot! Då slapp vi sitta och vänta i två timmar.

Nu hoppas jag på samma tur ikväll då jag har lektion till kl 20.00 och måste vänta på tåget som går 22.25.

Inga kommentarer: