fredag 4 december 2009

Audiens nummer 2

I onsdags besökte vi det kungliga slottet än en gång men denna gången på inre borggården och inte yttre. Det var dags för ambassadörerna att anlända till Sverige med ett kungligt välkomnande.

En audiens hålls varje gång det kommer några nya ambassadörer till Sverige, denna gång var det Mongoliet, Algeriet, Australien och Bahrain. Ambassadören med vänner kommer åkandes i häst och vagn till slottet, på yttre borggården möts de av tre fanfartrumpetare, på inre borggården av en mindre LDK uppsättning med Olle Hermansen, på sin häst Pirelli, som blåser trumpetsignal. När de stigit av och in i en stor hall möts de av ett jägarhorns klangliga eko. Upp för trappan finns en sextett redo för att spela luva toner. Sedan väntar vår kung. På vägen möts de av flera soldater och tjänstefolk i olika uniformer. När de till slut nått kungen och snackat ihop sig med honom i ca 15 min är det dags att fara. Förbi alla spelande toner igen och in i en svart limousine.

Så går en audiens till. Jag är placerad med den grupp LDK som står ute och spelar. Allt är faktiskt ett fint välkomnande och ett fint skådespel i historiskt perspektiv.

I år har vi genomfört två audienser, en tidigt i vår utbildning och en sent. Man märker resultat, allt flyter på nu.

Ännu en FS17 ceremoni hölls i går då vi var på plats. Delar ut styrkan från Afghanistan blev medaljerade och detta sändes i SVT Stockholms lokala nyheter för de intresserade.

Inga kommentarer: