måndag 9 november 2009

En helg fylld av ljuva toner

En resa till Värnamo har nu genomförts.

Under helgen har Värnamo fyllts av ljuva toner, allt från vassa kornetter till djupa tubor. I en festival fylld av musik från världens hörn har LDK spelat fanfarer för årets SM vinnare i Brassbands SM-09. Resan har gett mig nya erfarenheter i brassbands världen och ett samarbete med minibrass festival har förhoppnings vis fått upp ögonen för nya ungdomar som senare i livet ska söka till försvarsmakten som musiker.

Den största delen av helgen har vi lyssant på de tävlande lagen och bara glidit med, skönt att inte alltid stå på scenen själv. Vi gjorde ett samarbete med minibrass festivalen som ägde rum samtidigt. Under galakonserten på lördag kväll var det vi tillsammans med 70 unga musiker som öppnade andra avdelningen med papenheimer, narvamarsch och I´m in love with fairitale. Spännande att vara så många på samma gång!

Denna veckan är en intensiv repvecka inför helgens äventyr, finalkonsert. Just nu sitter jag och bloggar samtidigt som Stattin och Dufmats över "finlandia" rakt i mina öron! :)

Sjukdomen sprider sig. Snart kommer hela kåren ligga i sina sängar och hosta i takt. Vi alla är små risiga men vi har fått order om att äta vitlök så vi är friska till helgen! Det kommer nog går bra, hoppas jag.

Inga kommentarer: